LED Verlichting

LED verlichting is "hot". De markt wordt overspoelt door verschillende nieuwe aanbieders van: LED Spots, LED TL, LED Armaturen, LED Bureaulampen, LED Noodverlichting, LED Downlights en vele andere varianten. Maar hoe weet je nu waar je wat moet toepassen?


LED Spots & LED lampen 12v/230v

De LED Spots worden vaak geleverd in een kant en klaar pakket: D.w.z. een LED armatuur + een LED lamp. Ook is het mogelijk deze los de kopen. Deze zijn dan ook één op één te vervangen met de huidige halogeen spotjes. Niet altijd is het raadzaam of mogelijk een LED lamp één op één te vervangen met een halogeen spotje. (Kijk dan ook goed op onze site of de lampen één op één vervangbaar zijn) Hieronder vindt u een overzicht van de verschillende soorten lampvoeten / lampfittingen:

Lamp Fittingen   

Voor meer informatie over lampfittingen verwijzen wij u naar onze technische informatie pagina`s onder het kopje "soorten fittingen"  

 

 

LED TL      

De LED TL wordt tegenwoordig de hemel in geprezen om zijn grote besparingen en levensduur maar klopt deze informatie eigenlijk wel?Over de levensduur van een LED kunnn we kort zijn: die is lang; 35.000 uur, 40.000 uur of zelf nog langer dan 50.000 uur. De levensduur is sterk afhankelijk van de kwaliteit van de aansturing. De kwaliteit laat dan ook vaak te wensen over. Hoewel de levensduur geen garanties biedt zal er in het algemeen een zeer lange levensduur met de lampen gehaald gaan worden.

Philips biedt een LED Tube / LED TL aan die 40.000 uur meegaat. Alleen is er een maar:  De LED TL (22W) geeft de helf minder licht namelijk 1500 lumen (lm) Ter vergelijking: Een Philips 36W TL-D geeft 3350 lumen af (lm) De LED TL is wel uitermate geschikt in situaties waar het moelijk is de lampen te vervangen en in koude / koelruimtes.    

Het grootste deel van de LED TL`s die nu wordt aangeboden halen niet de juiste hoeveelheid lichtstoom (lumen) hierdoor wordt er dan ook een verkeerd beeld geschetst. Laat u dan ook goed informeren; er zijn immers tal van andere alternatieven beschikbaar zoals bijvoorbeeld de T5 lamp. Een oude vertrouwde techniek die besparingen oplevert van zo`n 40%.  
 

Philips LED TL (22W)

 


LED Bureaulampen
 

Bureaulampen zijn uitermate geschikt om de werkplek te voorzien en een extra hoeveelheid licht. Het is uitermate belangrijk om voor goede verlichting te zorgen voor uw werknemers; de productiviteit neemt immers toe.

Door het toepassen van een LED bureaulamp met lichtkleur regeling kan iedereen zijn persoonlijke werkplekverlichting bepalen. Klik hier voor een overzicht van de LED Bureaulampen.

d482b57b2ba34b181e3cfe32ab42bc46.jpg

Werking LED

Hoe werkt een LED nu eigenlijk?: Oftewel een Light Emitting Diode
Bekijk onderstaand filmpje:

 

Al met al zijn er verschillende mogelijkheden om LED toe te passen binnen uw bedrijf.

Graag informeren wij u in een persoonlijk gesprek wat voor u en uw bedrijf de meest efficiente manier is om te besparen op de verlichting. U kunt hiervoor het onderstaand formulier invullen en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.


 

Adviesgesprek Aanvragen

 

 

 

Producten T5 Adapter

Gratis adviesgesprek